2020. január 6., hétfő

Kerri Rawson – A BTK gyilkos lánya – 2. rész


„Még mindig a miértet keresem.” – Dennis Rader

Három nappal apja őrizetbe vétele után Kerri Detroitból Wichitába repült. A repülés alatt megpróbálta elterelni figyelmét egy Harry Potter könyvvel. De amikor a repülő megállt Dallasban, minden képernyőn apja arcát látta.
Kerri Rawson
Mike Clark atya volt a család lelkipásztora. Egy héttel az elfogás után meglátogatta a börtönben Dennis Radert, majd felhívta annak feleségét. Kerri az anyját figyelte a telefonbeszélgetés alatt. Anyja egy jegyzettömböt tartott a kezében és azt írta rá: Bevallotta. Majd aláhúzta a szót.
Tehát tényleg igaz volt. 31 éven keresztül apja félelmet és rettegést terjesztett. Az első gyilkosságot Kerri születése előtt négy évvel követte el. Ekkor ölte meg az Otero családot – anyát, apát és a két gyermeket. Áldozatait megkínozta és többüket szexuálisan bántalmazta. Marine Hedge holttestét bevonszolta a templomba, ahol ő templomi elöljáróként tevékenykedett. Mintha csak közszemlére tenné, magas sarkú cipőt húzott a hideg lábakra és fotózgatta áldozatát, mielőtt a gödörbe dobta volna.
Az Otero család megölt tagjai
A beismerés túl sok volt Paula számára. Kerri anyja soha többé nem látta a férjét, nem beszélt vele és nem írt neki. A nyilvánosság számára BTK egyfajta szadista zseni volt. Az igazi BTK viszont egy meglehetősen átlagos fazon volt, aki nem fejezte ki magát túl jól, mondja ma Darian. Jó apa volt, mondja Kerri. Nem verte őket, vallásosan nevelte a gyermekeit. Kerrinek két diplomája van, öccse Brian a cserkészek vezetője volt, és éppen most képezték ki a hadseregben atom tengeralattjárókon való szolgálatra.

„Nem azért írok, hogy magamat dicsérjem…hanem hogy a kölcsönös bizalmat és kölcsönös szeretetet egy apa és a lánya között megmagyarázzam, melyet értelmetlen és szörnyű tettek romboltak szét.” – Dennis Rader

Rader nem értette, miért nem látogatják meg a családtagjai a börtönben. Elmagyarázta Clark atyának, hogy ő jó ember, „aki elkövetett néhány rossz dolgot”.
Kerri felháborodottan írta apjának: „minden titkodat, a kettős életedet 30 évig megtartottad magadnak. Csak három hónappal ezelőtt tudtuk meg ezt. Adj nekünk egy kis időt, megpróbáljuk feldolgozni és tovább élni az életünket. Hazudtál nekünk és becsaptál minket.”
A család rettegett a pertől. Tetteinek minden undorító részlete nyilvánosságra kerül, és pontosan így is történt. Rader bűnösnek vallotta magát, a tévé közönségének hajszálpontosan részletezte a tetteit, és úgy tűnt, élvezi. Az Otero család gyermekeinek megölését különösen részletesen mutatta be, és Kerrit is bevonta. „Joseph Oetronak volt egy lánya, nekem is volt egy lányom.”
Elmesélte, hogy Nancy Fox dacosan cigarettázott, mielőtt megfojtotta. Hogy az Otero család az életéért könyörgött, és Shirley Vian gyermekei üvöltve nézték végig, ahogy anyjuk meghal.
Igazi apa-lánya lapcsolat volt az övék
„Évekkel ezelőtt feladtam a reményt, hogy megértenek és megbocsátanak nekem.” – Dennis Rader

Amikor 2006 egyik éjjelén Kerri ébren feküdt az ágyban, írt egy levelet apjának:
„Tényleg el kell mondanom, mennyire istenítettelek, amikor gyerek voltam, hogy te voltál a napfény az életemben? …így igaz, akkor is, ha ez most cinikusan és keserűen hangzik. De te semmit nem róhatsz fel nekem. Teljesen rendben van, ha az ember mindent az apja fejéhez vág, aki egy sorozatgyilkos. Bárcsak mellettem ülnél a moziban és megosztanánk egy vödör popcornt. De nem teszed ezt. Egy betonszobában ülsz. (A te szobádban, ahogy előszeretettel nevezed. Hallo!! Egy cellában ülsz, nem egy szobában. Nem egy hotelben szálltál meg, ahol a reggelit az ágyba viszik neked ezüsttálcán virággal. Úgy csúsztatják be neked egy hideg fémtálcán az ajtó résén keresztül.)
Néha szeretnék elindulni és a megvenni a legnagyobb vödör popcornt ami csak kapható, az orrod alá dugni és azt kiáltani: „Ha, ilyet soha többé nem kapsz!” Aztán megkérdezni: „Megérte?” A következő pillanatban szeretném megkérdezni, hogy éjjelente nem fázol-e…sajnálom, hogy egyedül vagy ebben a kis cellában, és néha azt kívánom, bárcsak a karjaimba vehetnélek.”
Ezt a levelet Kerri soha nem küldte el.
Kerri az esküvőjén, apjával
Az apja 29 éves volt, amikor az első emberölést elkövette. Kerri most volt 27. Ma azt meséli, hogy félt attól, az elkövetkező két évben megváltozik, holott életében még csak egy bírságot sem kapott gyorshajtásért. „Nem”, nyugtatja férje, Darian, „nem tudsz csak úgy egy kapcsolót megnyomni és sorozatgyilkossá válni.”
29 évesen lett Kerri először anya, és hirtelen mélyen megvetette az apját.
1974-ben megölt két gyermeket.
1977-ben bezárta Shirley Vian gyerekeit a fürdőszobába, az anyjukat pedig megfojtotta, miközben a nő hatéves fia a kulcslyukon keresztül mindent látott és zokogott.
1986-ban megölte Vicky Wegerle-t, miközben annak két éves gyermeke a járókából mindent végignézett.
„Amikor a lányommal várandós voltam, óriási düh alakult ki bennem, és meg akartam óvni a gyerekemet tőle” – meséli Kerri.
Többé nem fog neki írni. Legalábbis így gondolta.

Folytatása következik.

Évi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

38 szemtanú – Kitty Genovese megölése – 1. rész

38 szemtanú látta, hogy Kitty Genovesét megtámadták, de csak egyikük hívta  a rendőrséget. Egy emberölés, mely a kollektív csődöt mondás meg...